Du er her

Undgå de dårlige daginstitutioner

Det kan være svært at gennemskue, om en daginstitution er god eller dårlig. Her får du gode råd til, hvordan du finder de gode.

Det kan være svært at overlade guldklumpen i en daginstitution. Som forældre er det svært at gennemskue om man har valgt den rigtige institution.

- Som forælder er det meget svært at gennemskue. Det kan godt være, at institutionen har en masse flotte pædagogiske visioner stående på deres hjemmeside. Men bliver de praktiseret i hverdagen? Når dit barn er afleveret, og døren er lukket, ved du rent faktisk ikke, hvad der sker, siger Margrethe Brun Hansen, der er børnepsykolog og rådgiver for daginstitutioner.

Derfor opfordrer hun forældre til at tage på besøg i daginstitutionen i en halv dag, inden de vælger at skrive deres barn op til en plads.

- Lyt til, hvordan pædagogerne taler til børnene og hinanden. Se, hvordan deres kropssprog er over for børnene. Oplever du varme, forståelse og empati? Gør du ikke det, så finde en anden institution til dit barn.

Søndagsavisen har fået Margrethe Brun Hansen og Charlotte Ringmose, professor fra Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, til at give nogle bud på, hvordan du spotter en dårlig daginstitution.

Gode råd til at finde en god daginstitution:

1. Hvis hygiejnen ikke er i orden, og du ofte henter et barn, der ikke er blevet tørret om munden og næsen og ikke har fået skiftet ble.

2. Hvis dit barn lærer at tale grimt i institutionen, kan det være noget, der kommer fra personalet. Læg mærke til, om der er en grim tone pædagogerne og børnene imellem.

3. Hvis pædagogerne ikke hilser pænt på dig og dit barn og tager imod det med åbne arme, men snarere ignorerer jer.

4. Hvis der er megen støj og uro, og børn der græder, uden nogen tager sig af det, kan det skyldes svigt fra pædagogernes side og dårlig konfliktløsning.

5. Hvis der roder og er fyldt med legetøj, der er i stykker, er der tegn på, at den fysiske omsorg halter.

Se flere gode råd her

 

Kilde: Søndagsavisen

 

Hvordan valgte I jeres daginstitution? Var der noget, I var særligt opmærksomme på? Har I haft dårlige oplevelser med jeres daginstitution? Del dine råd og oplevelser med andre fædre nedenfor.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk