Du er her

Undgå at madpakken ender i skraldepanden

Hverdag smøres der i Danmark 2.000.000 madpakker. 600.000 af disse kommer i danske børns skoletasker.

En normal skoleelev får i sin skoletid rugbrødsmadder og lignende med hele 2.000 gange, så der er ikke noget at sige til, at forældre jævnligt hiver sig i håret i frustration over at skulle variere kosten.

 

Tag børnene med på råd

- Der er rigtig mange følelser i en madpakke, men at gøre madpakken til et udstyrsstykke med grøntsagsfigurer og masser af små bøtter med spændende overraskelser er for mig at se ikke det, som det handler om. Det handler om at lave en madpakke, som ender i barnets mave, siger Kirsten Høgh Fogt, der er underviser på Suhrs Madakademiet, til Politiken.

Hun mener, at man skal tage børnene med på råd og skæve mindre til de egentlige kostråd.

- Den gode madpakke er et fælles ansvar mellem børn og voksne, og det bliver det, hvis man taler om, hvad der skal i madpakken, siger Kirsten Høgh Fogt, til Politiken.

 

Drop udkvaset cherrytomat

Slatten agurk og udkvasede cherrytomater er ikke fedt. Så de små bøtter til grønt og frugt eller en pastarest er geniale. Men hvis det ender med fire-fem forskellige minibokse, får ungerne dem aldrig åbnet. Det er i det mindste den erfaring, som Inge Skovdal har gjort sig som mor til tre skolebørn på henholdsvis 8, 11 og 13 år.

- Mange børn vil gerne have madpakken overstået i en fart, så de kan komme ud at lege. Derfor er det en god idé at gøre indholdet så let som muligt at gå til, siger Inge Skovdal, og forsætter:

- Spørg, hvad barnet vil have i madpakken, eller endnu bedre, lad det selv smøre den eller bare hjælpe til. Det behøver ikke tage mere end 10 minutter.

 

Klilde: PolitikenLæs hele artiklen her

 

Hvem smører madpakke hjemme hos jer? Kommer madpakken med hjem igen, eller ender den i skraldespanden? Har du nogle gode ideer til den gode madpakke?

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk