Du er her

Tremmesenge er farlige for børnene

Ny test viser, at fire ud af ti tremmesenge dumper, når det gælder sikkerhed og holdbarhed.

Ikke alle senge kan anbefales, når barnet skal flyttes fra krybbe eller lift og over i en tremmeseng.

 

Den trygge base

Dit barns tremmeseng skal være en tryg base, som du kan efterlade barnet i, når det skal sove, uden at du behøver at bekymre dig om, hvorvidt dit barn kan få fingre eller arme i klemme, eller at bunden braser. Ikke desto mindre viser fire ud af ti tremmesenge sig ikke holdbare og sikre nok i en ny test foretaget af forbrugermagasinet Tænk.

Små børn har det med at benytte deres seng som en tumleplads, så derfor er det vigtigt, at sengen kan holde til lidt af hvert.

- Små børn bruger ikke kun sengen til at sove i. Den bliver slået på, hoppet og leget i, og det skal sengene kunne klare og samtidig være et sikkert sted for små børn at opholde sig. Derfor er det ikke godt nok, at fire ud af ti senge dumper på sikkerhed og holdbarhed, når vi tester dem i laboratorium, siger testansvarlig Stine Müller fra Forbrugerrådet.

 

Tremmer og bund der knækker

Du kan ikke regne med, at prisen afspejler tremmesengens holdbarhed. Således er to af testens dyreste senge at finde blandt de fire med de dårligste resultater. Tremmesengene, der dumper Tænks test er henholdsvis ’Sebra Kilibaby + Junior’, ’Bino Amanda’, ’Et Hjem Sofus(basis)’ og ’Ilva Malik’. Se, hvilken billig seng der vinder testen, på Tænk.dk

Problemerne med sengenes holdbarhed var bl.a., at en lamelbund gik i stykker, at tremmerne knækkede undervejs i testen. Derudover kunne børnene i nogle af sengene risikere at få fingre, arme eller fødder i klemme.

 

Kilde: Alive.dk

 

Har du oplevet problemer med dit barns tremmeseng? Har du gode råd til, hvordan man køber en god seng til sit barn? Del dine råd med andre fædre neden for.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk