Du er her

Træning giver gode svømmere

Træning er godt, og ny undersøgelser viser nu, at træning også er godt for mandens sæd.

Mænd, der drømmer om at avle børn, bør have ekstra travlt med at komme i træningscenter. Fysisk udfoldelse får nemlig sædceller til at svømme hurtigere.

 

Træning skaber gunstigt miljø


Spanske forskere er kommet frem til, at sædceller hos mænd, der dyrker motion både svømmer hurtigere og er i bedre form end hos mænd, der ikke gør.

Samtidig viser studierne, at fysisk træning skaber en sund hormonbalance, der fremmer et gunstigt miljø i testiklerne for spermproduktionen.

 

Sædkvalitet styrtdykket

Denne viden, som forskerne på universitet i Cordoba, Spanien, er nået frem til er uhyre vigtig, da sædkvaliteten de sidste 50 år generelt er gået stødt ned ad bakke. Årsagerne til det er mange, blandt andet alkohol, rygning og overvægt.

Forskerholdet undersøgte, om der var nogen forskel i de hormonelle niveauer og sæd kvaliteten hos mænd, der var fysisk aktive i forhold til dem, der ikke var.

Og så har man studeret flere faktorer, såsom sædkvalitet og mobilitet og analyserede hormoner, herunder testosteron, cortisol og follikel-stimulerende hormon.

Konklusion: Fysisk aktive mænd viser bedre sæd værdier.

- Selvom vi stadig skal have lavet flere undersøgelser, der yderligere bekræfter vores resultater, kan vi trygt anbefale motion til at forbedre det hormonelle miljø og stimulere spermproduktionen, lyder det fra forskningsleder, Diana Vaamonde, til Daily Mail ifølge Ekstra Bladet.

 

Grænser for træningen

Omvendt har forskning også vist, at overdreven motion kan have den fuldstændig omvendte virkning.

I 2010 offentliggjorde hun en undersøgelse, der viser, at spermkvaliteten af sæden hos elite sportsfolk er ringere end hos mænd, der er bare er fysisk aktive.

Forskningschefen mener, det er muligt, at den forøgede grad af træning får sædkvaliteten til at falde.

Den seneste undersøgelse blev offentliggjort i European Journal of Applied Physiology, skriver Daily Mail.

 

Kilde: Ekstra Bladet

 

Læs også: Sådan får du sund sæd og Passer du godt på dine svømmere?

 

Del din mening med andre fædre neden for.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk