Du er her

Test: Er dit barn klart til skolestart

 

Et nyt skoleår står for døren, og for mange børn betyder det første skoledag. Her kan du teste om dit barn er klart til at starte.

Skolestart er en stor ting for barnet, men også for forældre kan skolestarten være årsag til bekymring. 24 timer og Vores Børn har lavet en række spørgsmål, som kan hjælpe med at give dig svaret på, om dit barn er klart til skolestart.

 

1. Mit barn er i stand til at knytte og bevare venskaber, og han leger med flere forskellige børn.
Noget af det vigtigste, dit barn skal være udstyret med for at starte i skole, er en vis psykisk robusthed og evne til at begå sig blandt andre børn uden at blive ked af en afvisning.
Hvis du kan svare ja til det, er han allerede godt på vej til livet som skolebarn. Hvis han ikke helt mestrer det endnu, kan du støtte ham ved at lave legeaftaler med andre børn, så han bliver helt klar til at begå sig socialt i skolegården.

 

2. Mit barn interesserer sig for bogstaver og/eller tal.
Uden at det er afgørende for, om han er skolemoden, vil det være en fordel, hvis junior viser en lille smule interesse for den slags i månederne op til skolestart.
Du kan læse højt for dit barn eller lege med rim og remser, hvis han ikke viser den store interesse for bogstaver. Studer skilte, nummerplader og priser i supermarkedet, og se, om der er nogle bogstaver og tal, I kan genkende. Men husk, det skal være sjovt og interessant for dit barn.

 

3. Mit barn kan give udtryk for sine følelser og behov.
Dit barn får brug for at kunne gøre opmærksom på sig selv  og for at kunne bearbejde de indtryk, han får henne i skolen. Hvis han ikke helt er der endnu, er det noget, I sagtens kan nå at træne inden skolestart. For eksempel kan du begynde at tale mere med ham om, hvad han føler og tænker her og nu. Prøv for eksempel at sige ‘jeg synes, du klemmer benene lidt sammen. Er det, fordi du skal tisse?’ i stedet for at sige ‘smut lige ud på wc, skat!’.

 

4. Mit barn kan vente på sin tur.
Her må du støtte dig til pædagogerne i børnehaven, for du er selvsagt ikke vant til at se ham sammen med en større gruppe af børn.
Grib chancen, så snart I er i større forsamlinger, og ros ham, fordi han ikke snød i køen til fastelavnstønden, og fordi han gav køllen pænt videre til næste barn.

 

Kilde: 24 timer

 

Sørg for dit barn får en tryg og god skolestart - Læs Vi Fædres store tema: Klar - parat - skolestart!

Hvordan har I forberedt jeres barn på skolestarten? Er I bekymret for, hvordan jeres barn klarer sig i skolen? Hvad kan man som forældre gøre for at opnå den bedste start på skolelivet? Del dine erfaringer og meninger med andre fædre nedenfor.

 

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk