Du er her

TEMA: Sol, sommer og ferie


 

Så er det sommerferie, selvom sommervejret lader vente på sig. Mange familier skal afsted på sommerferie. I ferien har alle, både børn og voksne har brug for at få mulighed for at koble fra og slappe af.

Børns dagligdag i daginstitutionen kan sammenlignes med de voksnes arbejde. Børnene deltager i mange aktiviteter, og de skal forholde sig til de mange børn og voksne de hele tiden er omgivet af i daginstitutionen.

Ferien giver mulighed for at hele familien kan være sammen hele dagen i længere tid.

I ferien kan vi tage den med ro, og vi kan være fri for at skulle være afhængig af et ur. De dagligdags gøremål kan foregå i et roligere tempo, og mange af de praktiske gøremål kan gøres sammen med resten af familien.

Børn har brug for at mærke, at der er god tid til leg og samvær med såvel forældre/søskende som den øvrige familie. Det er dejligt for børnene at opleve, at deres leg ikke skal afbrydes, fordi man absolut skal nå noget til en bestemt tid.

I familien har I måske gjort jer nogle overvejelser om, hvad ferien skal bruges til.

I nogle familier er der tradition for at rejse, mens andre vælger at blive hjemme. Det vigtigste for barnet er, at der i ferien er tid og nærvær med den øvrige familie.

Ferie er mange ting: Skov, strand, sommerhus, camping, udenlands/ indenlands, fly, bus, bil, tog, cykel osv, osv. Mulighederne er mange, men det vigtigste er, at børnene mærker I holder ferie, og at der er god tid til I som familie kan være sammen.

En vigtig ting at have med uanset ferieform er lidt førstehjælpsudstyr. En lille taske med plaster, hånddesinfektion, saltvand og vådservietter. Så kan I klare jer et lille stykke af vejen.

Rigtig god ferie!

Gode råd til rejsen
 

 

Gratis sommerferiefornøjelser
 

 

Solpolitik

 

 

All rights reserved Vi Faedre.dk