Du er her

Tegn på at dit barn er stresset

Mange børn oplever en travl hverdag. Du bør være opmærksom på om dit barn ofte har hovedpine eller mavepine i skolen, for det kan være et tegn på stress.

Der kan være meget at se til, når familien skal ud af døren om morgnen, nå til alle fritidsaktiviteterne om eftermiddagen eller lave lektierne inden sengetid. For nogle børn kan den travle hverdag ende med stress.

 

Vær opmærksom på dit barn
Har dit barn et tæt pakket program til hverdag, og fylder du masser af aktiviteter på i weekenden, fordi dit barn skal opleve en masse og ikke må kede sig? Så vær opmærksom på tegn, der indikerer, at dit barn er stresset. 

Det er det amerikanske nyhedssite iVillage.com, der har talt med Margaret Richards, Ph.d. og Ellen Rome, MD, fra Cleveland Clinic Children’s Hostpital. De fortæller om forskellige symptomer på, at dit barn har for meget om ørerne og har brug for din hjælp til at begrænse sig. Her får du tre udvalgte: 

1. Har dit barn ofte hovedpine eller mavepine især i forbindelse med skole eller andre aktiviteter? Da smerterne kan skyldes en ophobning af stresshormoner, er de reelle og ikke psykosomatiske. 

2. Udviser pædagogerne eller lærerne bekymring omkring dit barns dalende præstationer og koncentrationsevner i institutionen eller skolen? Hvis situationen plejer at være anderledes, skal du tage det seriøst, og se nærmere på, om fritidsaktiviteterne fylder for meget. 

3. Har dit ellers så glade barn mistet sit gode humør? Surhed og vredesudbrud har de fleste børn, men tager de pludseligt overhånd, så der er tale om voldsomme humørsvingninger, er der sikkert noget i gærde. Hold øje med, om det er angst eller depression under opsejling, fx fordi barnets hverdag ikke fungerer optimalt. 

 

Kilde: Alive.dk

 

Læs også: Få en rolig morgen med dine børn

 

Har alt for travlt om morgnen? Er du opmærksom på at travlhed kan give dine børn stress? Hvordan får I hverdagen til at hænge sammen uden at stresse? Del dine råd og erfaringer med andre fædre nedenfor.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk