Du er her

Sundhedsplejersken

På denne side vil du løbende kunne læse dybdegående temaartikler om emner behandlet af Vi Fædres faste ekspert og sundhedsplejerske.

Mit navn er Susanne Klitt. Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet med børn i alderen  0 -14 år. Jeg er desuden udannet sygeplejerske og har ti års erfaring fra børneafdelingen og barselsafsnittet ved Hjørring Sygehus. I 1998 blev jeg uddannet sundhedsplejerske ved Århus Universitet og har de seneste 13 år arbejdet hos Hjørring kommune. Jeg blev i 2008 certificeret som IBCLC - en international ammevejlederuddannelse.

Sidens temaer tager udgangspunkt i faderens rolle i familien. Du vil her få en ny vinkel på en række oplevelser og problemstillinger, som oftest behandles fra kvindens synspunkt og med kvinden som modtager.

Sidens temaer kan diskuteres og kommenteres i sidens debatforum.

Velkommen til og god læselyst.

Har du ideer til emner, som bør tages op af Vi Fædres sundhedsplejerske, er du meget velkommen til at kontakte mig på sundhedsplejersken@vifaedre.dk    

TEMA: Sol, sommer og ferie


 

Så er det sommerferie, selvom sommervejret lader vente på sig. Mange familier skal afsted på sommerferie. I ferien har alle, både børn og voksne har brug for at få mulighed for at koble fra og slappe af.

TEMA: Syge børn

Måske har du allerede prøvet at have et sygt barn – ellers har du det til gode. Barnets sygdom kan være belastende, ikke kun for barnet, men for hele familien. Her får du en række råd til, hvordan du og dit barn klarer en lang række smitsomme sygdomme.

Nederst på siden finder du en liste over smitsomme børnesygdomme, og alt hvad du skal vide om dem.

TEMA: Den gode søvn

Læs om, hvad søvnen betyder for dit barn, for din kone/kæreste og for dig. Og læs om, hvordan du opnår nogle gode vaner, der kan hjælpe med at skabe en god nattesøvn.

Ikke to børns søvnmønstre er ens. Alle familier og børn skaber deres egne rutiner og ritualer og har deres egene behov, når det gælder søvnen.

TEMA: Klar – parat – skolestart!

Sommerferien er ved at være slut, og mange børn venter på at skulle starte i børnehaveklasse. De første seks år af et barneliv er gået, og nye udfordringer venter lige om hjørnet. At starte i skole er en ny epoke, ikke kun i barnets liv men i hele familiens liv.

TEMA: Amning - din rolle som far

Hvordan kan du som far hjælpe til, at amningen kommer godt i gang og forløber bedst muligt?

Endelig – ventetiden er slut. Jeres baby har set dagens lys, og en ny hverdag begynder. Fra at have være et kærestepar hvor spontanitet og impulsive handlinger har været mulige, er I nu med et blevet en familie, hvor et lille ny individ vil være medbestemmende.

All rights reserved Vi Faedre.dk