Du er her

Spisekrise

Kampen med at få mad i et barn gennemgår flere faser; mælk, mos, mellemmadder, og alle kan de være lidt af kamp. Jeg troede, vi var ude på den anden side…

Egentlig har jeg længe ikke skænket udfordringen omkring specielt aftensmåltidet mange tanker, og måske det er der, fejlen ligger – jeg er blevet for nonchalant, hvad angår madkampen.

 

Tilbagefald

Elias gad egentlig ikke amme, så hans første mange måltider blev indtaget af et shotsglas. Han gad heller ikke spise mos og da slet ikke rugbrødsmadder, da de første gang blev serveret.

Tålmodighed og vedholdenhed var midlet til alligevel at få knægten til slippe brystet og spise hvad der bliver serveret for familiens øvrige medlemmer. Og egentlig har maden ikke været kilde til bekymring rigtig længe.

Nu har vi så lige oplevet et tilbagefald, hvor langt mere mad er endt på gulvet, i skødet eller i skraldespanden.

 

Fars mad

Det er selvfølgelig surt at have brugt tid på en supermenu til knægten, når han så nægter at smage på den. Det er dog mere bekymringerne om, om han vil dø af sult, der fylder, når måltidet er pakket væk.

Dramatisk ja, men når knægten tilbringer det meste af sin dag i vuggestue, så er det ikke meget føde, man ser ham indtage.

 

Røvsyge hverdagsretter

Det skal dog siges, at vuggestuens pædagoger hele tiden har beroliget os med, at Elias grovæder, når de sætter mad foran ham – deres kok han vundet adskillige priser for det fuldendte børnemåltid…!

Ja, så skulle man jo synes, at det er faderens kogekunst den er gal med, men faktisk er vi igen ude af krisen, og menuen er ikke blevet ændret. Det er stadig de samme røvsyge hverdagsretter som lasagne, kartoffelmos og frikadeller, der serveres uge efter uge.

Dermed ikke et eneste godt råd til hvordan man klarer en madkrise omkring toårs alderen, men tøv en kende, når du første gang overvejer sondemaden.

 

Har I oplevet en madkrise? Hvordan kom I ud af den igen? Vil du dele en opskrift på en ikke-røvsyg hverdagsret? Smid en kommentar nedenfor.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk