Du er her

Snorken gør børn aggressive

Børn der snorker opfattes ofte som søde og lidt sjove. Men snorken hos børn bør faktisk give anledning til panderynker, skriver  videnskab.dk.

Børn, der snorker højlydt to nætter om ugen, har flere adfærdsmæssige problemer end børn, der ikke snorker, viser ny forskning.

 

Hyperaktivitet og depression
Forsker og læge Dean Beebe, Chef for neuro-psykologi ved Cincinnati Børnehospital Medical Center i USA, har sammen med kolleger undersøgt 249 børn, og stillet spørgsmål til deres søvn og adfærd.

Resultaterne fra undersøgelsen viser, at børn på to og tre år, der snorker højlydt mindst to nætter om ugen, har flere adfærdsmæssige problemer som hyperaktivitet, depression og uopmærksomhed.

 

Hjernen påvirkes
Resultaterne af den nye undersøgelse understøtter tidligere forskning, der også har vist, at børn på fire og syv år med abnormiteter i søvn og vejrtrækning har en øget sandsynlighed for adfærdsmæssige problemer som hyperaktivitet og aggressivitet.

Forskerne bag den tidligere undersøgelse stammer fra Albert Einstein College of Medicine. De havde undersøgt 11.000 børn over seks år.

- Dette er det stærkeste bevis til dato for, at snorken, søvnapnø og vejrtrækning med åben mund, kan bidrage til alvorlige konsekvenser for barnet, siger professor Karen Bonuck fra Albert Einstein College of Medicine og påpeger, at både forældre og børnelæger bør fokusere mere på vejrtrækningen under søvnen.

 

Reduktion af iltniveauet
Forskerne mener, at afbræk i søvnen hos børn kan forårsage adfærdsmæssige problemer ved at påvirke hjernen på flere måder. Blandt andet ved at reducere niveauet af ilt og forårsage en stigning i CO2 i frontallappen, som indeholder centre til udtryk for personlighed og adfærd.

- Høj snorken, der varer i flere måneder er ikke normalt for et barn – snorken kan være et signal på problemer i luftvejene, siger han og tilføjer.

- En 'vent og se'-holdning til snorken kan gøre de adfærdsmæssige problemer værre.

 

Kilde: DR.dk

 

Snorker dit barn? Var du klar over, at snorken have uhensigtsmæssige konsekvenser for dit barn? Har I gjort noget for at mindske eller hindre jeres barns snorken? Del dine meninger og erfaringer med andre fædre nedenfor.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk