Du er her

Små børn bør kun rejse i Europa

Norsk ekspert i rejsemedicin mener, at små børn nemmere bliver syge, hvis de rejser uden for Europa.

-Jeg anbefaler forældre med børn under fem år at rejse inden for Europa, udtaler den norske rejsemedicinekspert, Gunnar Hasle, til Politiken.

Gunnar Hasle mener, at små børn bør vente med at rejse til mere eksotiske rejsemål, da deres immunforsvar ikke er modnet før de når fire-fem års alderen. Hasle støtter sig til statistikker, der viser, at små børn er overrepræsenteret i forhold til alvorlige hændelser ved udenlandsrejser.

Helt så firkantet ser Ib Christian Bygbjerg, Professor ved Københavns Univeristets institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi, ikke på det. Han medgiver, at små børn er mere modtagelige for sygdomme, men han vil ikke fraråde længere rejser med børn.

-Små børn - ligesom gamle mennesker - er aldersekstremer, som ikke kan tåle en masse. Det er farligere for et barn end for en voksen at blive dehydreret, og små børn bliver hurtigere mere syge og dehydrerer hurtigere, fordi de har en større overflade end voksne og hurtigere fordamper væske og lettere får diarre og feber. Så man skal være hurtigere i optrækket, hvis de bliver syge på rejsen. Men derfra og til at sige, at de ikke må tage af sted, får du mig ikke til. Forældrene skal blot opføre sig fornuftigt, siger han til Politikken.

De sygdomme, som små børn især er udsat for, når man rejser længere væk, er diarre, maveinfektioner og infektionssygdomme som hoste og forkølelse, men Christian Ib Bygbjerg opfordrer blot tænker sig om og passer på specielt myggene og maden. Hold øje med hvad de små putter i munden.

Bygbjerg fremhæver det velfungerende hospitalsvæsen i f.eks. Thailand, og han vil ikke blinke med et øje, når det gælder en rejse til Thailand med små børn.

Hvad mener du? Har du erfaringer med at rejse med børn? Deltag i debatten her.  

 

Læs mere om emnet på Politiken.dk

Gode råd til rejse med børn

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk