Du er her

Sikkert til og fra fodbold

Ofte deler forældre tjansen, når kvarterets unger skal køres til fodbold, svømning eller spejder. Det betyder at ansvaret for barnets sikkerhed lægges i andres hænder.

En ny kampagne opfordrer nu landets idrætsklubber og forældre til at sætte ekstra fokus på færdselsreglerne og brug af sikkerhedsudstyr for børn i bilen.

 

Uansvarlige forældre
Fodboldsæsonen er netop sparket i gang, det betyder kørsels til og fra træning og kampe for rigtig mange børn. I samarbejde med Børneulykkesfonden og DGI har Tønder kommune taget initiativ til kampagnen Børn i Bilen, som skal gøre det nemmere for klubber og forældre at følge nogle fælles retningslinjer ved transport af børn og unge over hele landet.

Anders Hørkjær Pedersen, ingeniør ved Tønder Kommune, er idemanden bag kampagnen.  Anders Hørkjær Pedersen er selv fodboldtræner hos Varde IF og har flere gange oplevet, at forældre opfører sig uansvarligt, når de kører andres børn til idræt.

 

Gode råd til forældrene
Som medarbejder i kommunens trafiksikkerhedsafdeling har han taget initiativ til en folder med gode råde, der skal sikre, at børn og unge kommer sikkert frem til idræt.

- Når jeg kører med en kammerat ved jeg selv, hvor svært det er at bede ham om at sætte farten ned. Og jeg er endda voksen, og arbejder med trafiksikkerhed. For børn må det være endnu sværere, da de ikke en gang ved, hvor stærkt man må køre, og måske endda er bange for at tabe ansigt overfor holdkammeraterne. Børn kan derfor betragtes som gidsler i bilerne, og derfor er det enormt vigtigt, at forældrene er bevidste om det ansvar de har, når de kører med andre forældres børn, siger Anders Hørkjær Pedersen.

 

Tag problemet op med træneren i klubben
Hvis man selv oplever, at andre forældre i fodboldklubben opfører sig uansvarligt i trafikken og gerne vil gøre noget ved problemet, er det i følge Anders Hørkjær Pedersen en god ide at tage emnet op sammen med træneren i klubben.

- Hvis situationen opstår, anbefaler jeg at man går til træneren for holdet, så træneren overfor den pågældende forældre kan påpege at andre forældre har bemærket at han/hun ikke overholder klubbens retningslinjer vedr. kørsel til træning og udekampe, forklarer han.

Her kommer hans bud på nogle af de emner, forældre og trænere skal tale igennem:

  • Hastighedsgrænserne skal til hver en tid overholdes.
  • Føreren skal altid køre efter forholdene (tæt trafik, tåge, sne mv.).
  • Føreren skal altid være opmærksom på, at alle har sele på.
  • Føreren skal altid være frisk og veludhvilet.
  • Køretøjet skal altid være i en sådan stand, at det ikke udsætterpassagererne for unødig fare.
     

Kilde: DR.dk

 

Har du oplevet, at andre forældre kører uansvarligt med dine børn? Hvordan gør man opmærksom på problemet? Er det forældrenes eller klubbens ansvar at tage hånd om problemet? Del dine råd og meninger med andre fædre.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk