Du er her

Sådan hjælper du bedst dit stressede barn

Det er absolut ikke kun voksne, der kan blive stresset over sin hverdag. Rigtigt mange børn lider i dag af stress.

Føler dit barn sig stresset og klager over hovedpine og mavepine, fordi han eller hun har svært ved at kapere sin hverdag? Så kan løsningen være en regelmæssig tur på fodboldbanen eller i svømmehallen.

 

Børn kan lettere håndtere stress
Måske pga. et stort pres i skolen, mobning, mange aktiviteter eller skænderier i hjemmet oplever flere og flere børn at blive stresset. Men nu viser en ny undersøgelse, at børn kan have langt lettere ved at håndtere stressede situationer, hvis de udøver masser af fysisk aktivitet. Det skriver Huffingtonpost.com

Fysisk aktivitet og god fysisk form hos børnene betyder simpelthen, at stresshormonet kortisol i kroppen stiger markant mindre, selvom børnene udsættes for stress.

 

Mere motion er kuren

Men dit barn skal dyrke en betydelig mængde motion hver uge for at opnå de gode resultater. Børn, der ikke dyrker fysiske aktiviteter eller kun dyrker en smule motion, er nemlig dem, hvor stresshormonet stiger mest, når de bliver udsat for stresspåvirkning.

Er dit barn meget aktivt viser undersøgelsen derimod, at de stort set ikke bliver påvirkede af at stå i stressende situationer.

Undersøgelsen er blevet udført blandt 258 8-årige børn i Helsinki, Finland og er netop blevet publiceret i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

 

Kilde: Alive.dk

 

Har du oplevet, at dit barn bliver stresset? Hvordan håndterer man et barn med stress? Hvordan undgår du, at dine børn bliver stresset? Del dine råd og erfaringer med andre fædre.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk