Du er her

Sådan får du sund sæd

Hvis I arbejder på en familieforøgelse, så får du her gode råd til, hvordan du holder dine sædceller i topform.

Hvis du vil booste muligheden for at føre dine gener videre, så kan nogle få nødder om dagen forbedre dine chancer.

 

75 gram valnødder om dagen

Ny forskning viser, at valnødder har en rigtig god virkning på kvaliteten af mænds sæd. Helt præcist 75 gram valnødder om dagen kan give dig en bedre sædkvalitet, hvis du er en gennemsnitlig, vestlig mand mellem 21-35 år. Det skriver Medical News Today, efter at forskere på University of California har offentliggjort deres forsøgsresultater.

 

Fedtsyrer godt for sæden
117 unge, amerikanske mænd deltog i forsøget. De blev delt op i to grupper, hvor de spiste, som de plejede. Eneste forskel på de to grupper var, at i den ene gruppe spiste hver mand 75 gram valnødder om dagen, mens mændene i den anden gruppe blev bedt om at holde sig fra nødder.

75 gram nødder var den mængde, som mændene kunne spise og derved få de gode stoffer i nødderne uden at tage på i vægt.

Mændenes sædkvalitet blev undersøgt umiddelbart før forsøget blev sat i gang og efter 12 uger. Og ifølge forskerne bag var der tydelig forskel at se på sæden hos valnøddespiserne sammenlignet med før, de begyndte at spise nødder på daglig basis. Ifølge Dr. Wendie Robbins, der står bag forsøget, er det blandt andet de flerumættede fedtsyrer i valnødder, der har den gode virkning på mænds sædkvalitet.

 

Håb for barnløse?

Forskerne bag forsøget understreger dog, at forsøget er lavet på i forvejen sunde, unge mænd. Hvorvidt valnødder kan være kuren for mænd med alvorlige problemer med reproduktion skal der først forskes videre i. Men det er håbet, at den nye opdagelse på sigt kan hjælpe barnløse par med at få børn.

Det anslås, at cirka 70 millioner par verden over oplever problemer med at få børn. Af dem er det for mellem 30-50 procent kvaliteten af mandens sæd, der er for ringe.

 

Kilde: Ekstra Bladet

 

Læs også: Passer du godt på dine svømmere?

 

Vidste du, at kosten har indflydelse på din sædkvalitet? Overvejede du hvad du spiste da I forsøgte at blive gravide? Tror du valnødder kan hjælpe barnløs med ønsket om et barn? Del dine erfaringer og meninger med andre fædre nedenfor.

 

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk