Du er her

Sådan bliver dit barn sportsstjerne

For mange mænd er drømmen at knægten bliver professionel fodboldspiller, eller at lille pigen udvikler sig til den nye Caroline Wozniacki. Her får du opskriften!

Med lidt planlægning af graviditeten kan man øge chancerne for, at dit barn bliver rigtig god til sport.

 

Det handler om timing
Under OL i London var der stribevis af interviews med stolte forældre til medaljevindende atleter. Og Forældrene kan åbenbart tage en del af æren for deres børns succes. For vejen til sportsstjerne kræver ikke blot gode gener og hård træning. Datoen på dåbsattesten kan spille en stor rolle for den senere succes, skriver BBC. 

Forskere mener, at børn født i løbet af årets første tre måneder har større chancer for at blive gode til sport. En del af forklaringen er, at de kommer til at gå i klasse med mindre børn – og det giver dem en fordel i idrætstimerne, hvilket opbygger vindermentaliteten tidligt i livet. 

En undersøgelse fra Liverpool University har tidligere vist, at 43 procent af de unge, talentfulde fodboldspillere i Europa blev født tidligt på året. 

 

Gulddatoen 
Der er især en dato, der springer i øjnene når man kigger på hvornår atleterne er født: 23. marts. Britiske sportsstjerner som langdistanceløberen Mo Farah, cykelrytteren Sir Chris Hoy, roeren Sir Steve Redgrave og løbelegenden Roger Bannister blev alle født på denne dato. 

De fejrer fødselsdag på samme dag som den tidligere professionelle fodboldspiller, Peter Møller, badmintonprofilen Camilla Martin og den forhenværende elitesvømmer Louise Ørnstedt.

 

Kilde: Alive.dk

 

Skal dit barn vokse op og blive sportsstjerne? Tror du på, at en fødselsdato først på året øger chancerne for at blive god til sport? Del dine meninger med andre fædre nedenfor.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk