Du er her

Så meget tv ser dit barn

Nu bluser debatten op igen – hvor meget tv bør børn se?

Amerikanske børn helt ned til otte måneder ser så meget tv, at flere eksperter advarer forældrene. Her kan du se, hvor meget fjernsyn de danske børn har set i år.

 

Bekymrende forbrug

Næsten fire timer om dagen. Så længe er amerikanske børn mellem otte måneder og otte år angiveligt i nærheden af et tændt tv, ifølge en rundringning i USA, hvor 1.500 forældre blev spurgt om deres barns tv-vaner de seneste 24 timer, skriver Reuters. Resultatet bekymrer eksperterne.

- Det er et klart signal til forældrene om at slukke tv’et, hvis de ikke ser det. Børn under to år bør ikke se tv, siger lægen Victor Strasburger, der interesserer sig særligt for børns medievaner, ifølge Reuters.

 

Frygt for skadelig påvirkning
Danske børn mellem tre og seks år har i år set 93 minutters fjernsyn om dagen i gennemsnit. Det viser de seneste tal fra DR Medieforskning, som Alive.dk har fået indsigt i. Tallene viser desuden, at børn mellem syv og ti år ser 107 minutter om dagen – det er en stigning på 14 procent siden 2008.

Det er uvist, hvordan børn ned til otte måneder bliver påvirket af at se tv, men forskere frygter, at det blandt andet hæmmer barnets sproglige udvikling.

 

Kilde: Alive.dk

 

Hvor meget TV ser dit barn? Har I en TV-politik? Hvordan får man børnene væk fra skærmen? Del dine holdninger og råd med andre fædre neden for.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk