Du er her

Pas på dit barns hud i kulden

Når kulden kommer, kan det gå hurtigt. Hvis du ikke er opmærksom, har dit barn røde, ru og frostsprængte kinder grundet de kolde vinterdage.

Det er vigtigt at smøre med de rette produkter, så barnets hud ikke bliver frostsprængt, og det udvikler sig smertefuldt for de små, det skriver Alive.dk.

 

Børns hud er tyndere

De små børn er mere udsatte end voksne, fordi deres hud er tyndere og dermed lettere udtørrer i tørt frostvejr, det fortæller Else Guldager, der er sundhedsplejerske og ph.d. i Sundhedsvidenskab, til DR.dk

De små kinder, næsetip og hagen skal altså smøres, hver gang i skal uden for i frosten. Men husk, at det skal være ren, aftørret hud, du smører den fede creme på.

 

Cremen bør være vandfri

Det bedste, du kan bruge til spædbarnsansigtet er en vandfri creme, da vand i cremer er med til at udtørre huden. Men lægger du ikke lige inde med den slags, så vælg den fedeste du har. Gerne 70 % fedt siger sundhedsplejersken.

- Har du ikke en vandfri creme, så kan du smøre kinderne mindst 15 minutter, før dit barn skal ud i kulden. Tiden på de mindst 15 minutter betyder nemlig, at vandet er blevet opsuget i huden, siger Else Guldager til DR.dk.

 

Her skal du være opmærksom

I visse perioder af barnets liv, vil dets hud være ekstra udsat. Det skal du også være opmærksom på.

-Når babyer får tænder eller er syge, kan det også udløse at huden bliver mere sart, fordi immunforsvaret er nede, siger Else Guldager til DR.dk.

 

Kilde: Alive.dk

 

Er du opmærksom på, at dit barns hus kræver ekstra opmærksomhed i kulden. Del dine erfaringer med andre fædre neden for.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk