Du er her

Påsken er børnenes sukkerfest

Påsken står for døren og det betyder påskeæg for de fleste børn – men lad være med at overdrive, for børn får rigeligt af både sukker og kalorier.

Børn får sukker hver eneste dag også i madvarer, som man ikke lige regner for sukkerholdige, så der er ikke meget plads til at skeje ud i påsken.

 

Spar på mængden af chokolade
- Alle har nok en ide om, at der er tilsat sukker i sodavand og slik. Men når man serverer yoghurt til sit barn om morgenen, eller der sniger sig en frugtstang ned i madpakken, så er det nok de færreste som ved, at det er fyldt med sukker. Og dét levner ikke megen plads til at skeje ud, når tiden for påskeæg er inde. Så selv om det er påske, og der skal svælges i søde og gode sager, så spar på mængderne, siger Preben Vestergaard Hansen, som er Kandidat i Human Ernæring ved Professionshøjskolen Metropol, til DR.

 

De fleste påskeæg er for store
Vi skal alle indtage en vis mængde kalorier om dagen og de skal helst komme fra sunde medvarer. For mange tomme kalorier tager pladsen fra de sunde og nærende fødevarer.

- Som tommelfinger-regel har børn på 5 år faktisk kun plads til 20-30 gram tomme kalorier om dagen. Det er ikke mange påskeæg, der er så små. Børn på 7-10 år kan klare lidt flere, nemlig 30-40 gram, og børn på 10-15 år har plads til 40-50 gram tomme kalorier, forklarer Preben Vestergaard Hansen til DR.

 

Børn er flasket op med sukker

Preben Vestergaard Hansen har netop været med i en smagstest af påskeæg, og konklusionen er klar; påskeæggene i år indeholder ekstra meget sukker.

- En del påskeæg er beregnet til børn, og de er jo ikke mindst af industrien blevet flasket op på sukker, fra de smagte deres første mundfuld børnemos, og også længere op i barndommen, hvor færdige fødevarer bliver sødere. Og det er synd, for børnene bliver ikke bare overvægtige af al den sukker, de mister også en masse smagsnuancer og oplevelser, sagde han i den forbindelse til avisen 24Timer
Så det er en god ide at vælg et lille påskeæg til dit barn eller barnebarn og samtidig hold øje med, hvad dit barn i øvrigt får af sukker i sin kost.

 

Kilde: DR.dk

 

Læs også: Bamser på mad gør børn fede og ’Sunde’ müslibarer er det rene slik

 

Får dine børn påskeæg? Er du opmærksom på, hvor meget sukker dine børn får i påsken? Hvordan undgår man, at ungerne får for meget sukker? Del dine råd og erfaringer med andre fædre.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk