Du er her

For meget mættet fedt giver dårlig sæd

Hvis I planlægger en familieforøgelse, bør du holde dig fra bacon og flæskesvær

Hvis målet er familieforøgelse, så kan det måske være en god ide, at den kommende farmand lægger bøffer, smør og kager på hylden for en tid.

 

Bedre sæd med mindre fedt

En ny undersøgelse fra Rigshospitalet viser ifølge DR.dk, at mænd, som spiser meget mættet fedt, har en sædkvalitet, der er hele 33 procent ringere end mænd, som spiser mindre fedt.

- Jeg var overrasket. Jeg havde ikke troet, at det betød så meget. Det er svært at sige, om det skyldes mættet fedt, eller det er hele den livsstil, der er forbundet med mættede fedtsyrer, siger professor Tina Kold Jensen, som har lavet undersøgelsen, til DR.

 

Valnødder giver god sæd
701 mænd i 20-årsalderen skulle igennem et detaljeret spørgeskema beskrive deres kost igennem tre måneder.

Ud fra skemaerne blev mændene inddelt i grupper efter, hvor meget fedt de indtog. Den fjerdedel, der indtog mest mættet fedt, havde en sædkvalitet, der var 33 procent dårligere end dem, som indtog mindst fedt, skriver DR.dk.

Mætte fedt findes især i produkter, som stammer fra dyr, for eksempel kød, fløde, smør og mælk. Det optræder også i kokosolie.

Mættede fedtsyrer har generelt ry for at være mere usunde end umættede og flerumættede fedtsyrer, som findes i fed fisk, nødder og planteolier.

Forskere har tidligere fundet en sammenhæng imellem god sædkvalitet og indtaget af flerumættede fedtsyrer. Især valnødder skulle ifølge en canadisk undersøgelse være godt for sædkvaliteten.

 

Kilde: EB.dk

 

Var du klar over, at mættet fedt kan forringe din sædkvalitet Tænker du over, hvad dud spiser, når der arbejdes på en familieforøgelse? Del dine råd og erfaringer med andre fædre.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk