Du er her

Mange børn kommer til skade i skoletiden

Ny opgørelse viser, at skolegården kan være et farligt sted at opholde sig. Hvert år kommer flere tusinde børn på skadestuen efter at have slået sig i skoletiden.

Børns leg i skolegården kan til tider gå vildt for sig. Nye tal viser et stort antal besøg på skadestuen som følge af ulykker i skoletiden.

 

De 10-14 årige er mest udsatte
Tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital viser, at 2.251 børn mellem 0 og 17 år blev behandlet på hospitalets skadestue efter ulykker i skoletiden sidste år, skriver 24 timer

1.066 af de behandlede børn var mellem 10 og 14 år. Det er dermed den aldersgruppe, der oftest kommer til skade. 

- Det er et overraskende højt antal ulykker, der sker på skoler hvert år - og særligt, at cirka 20 procent af skaderne medfører et knoglebrud af en eller anden karakter, siger Henriette Madsen, leder af Børneulykkesfonden, i 24 timer.

 

Skaderne kan undgås
Ifølge overlæge Jens Lauritsen fra Ulykkes Analyse Gruppen opstår skaderne især på tre måneder: i forbindelse med sport, ved fald, og fordi børnene får fingrene i klemme i døre. 

Han foreslår derfor, at skolerne sørger for, at dørene lukker stille og roligt, eller bliver udstyret med gummilister. Desuden er det vigtigt, at gynger og andre legeredskaber står på et stabilt underlag, mener han. 

Begge eksperter understreger, at børn skal røre sig så derfor kan ulykker ikke helt undgås. 

 

Kilde: Alive.dk

 

Læs Vi Fædres store tema om førstehjælp

 

Er dit barn kommet til skade i skoletiden? Er jeres skolegård sikker? Bør skolerne gøre mere for at forebygge ulykker? Del dine oplevelser og meninger med andre fædre nedenfor.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk