Du er her

Mange børnefælder hos bedstemor

Som forældre er man opmærksomme på de mange farlige ting, som findes i børnehøjde, i hjemmet. Men i bedsteforældrenes hjem er der ikke altid taget samme forholdsregler.

Er køkkenknive, tændstikker og el-apparater placeret uden for barnets rækkevidde, og er skabet med rengøringsmidler og kemikalier udstyret med en børnesikring? Der kan være mange børnefælder hjemme hos bedstemor.

 

Gode råd fra Børneulykkesfonden

For at undgå farlige situationer viderebringer Ældresagen en række gode råde fra Børneulykkesfonden om, hvad bedsteforældre skal være opmærksomme på, når børnebørnene er på besøg.

- Det kan være, at man ikke har været opmærksom på. Der kan være nogle ting, som kunne være farlige, siger seniorkonsulent i Ældresagen, Margrethe Kähler, til DR.dk.

 

Gennemgå en tjekliste

Ifølge Børneulykkesfonden er det børn op til fem år, der er i størst fare for at komme til skade i hjemmet. Så når ungerne skal passes hos bedsteforældrene, kan det være en god ide, at I sammen gennemgår en tjekliste med de største farer. Stikkontakter, lightere og plastikposer bør være uden for de små armes rækkevidde, og man skal være ekstra opmærksom på trapper og brændeovne.

- Når bedsteforældrene bliver opmærksomme på det, vil det være helt naturligt for dem at sige det videre til børnenes forældre, hvis de opdager, at der er nogle ting der ikke er styr på i børnenes hjem, fortæller Margrethe Kähler.

 

Mandsopdækning

Ulla Grell fra Odder har stor erfaring med at passe børnebørn. Hun er farmor til seks og synes, det er en god idé, at bedsteforældrene får opfrisket de mange ting, der kan være farlige for børn.

- Det er rigtig godt, at der er den mulighed at få de råd eller tage kontakt, hvis der er noget, man er usikker på, siger hun.

Hun har ingen tjekliste, når børnebørnene er i hendes varetægt. Til gengæld mandsopdækker hun dem, og det er der en helt særlig grund til.

- Hvis der skulle ske dem noget, skal det i hvert fald ikke være i min varetægt, siger Ulla Grell. 

 

Kilde: DR.dk

 

Hvordan undgår i farlige situationer i andres hjem? Gennemgår i bedsteforældrenes hus, når barnets skal passe? Har I oplevet en farlig situation i et fremmet hjem? Del dine råd og erfaringer med andre fædre.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk