Du er her

Mange børn har mistet far eller mor

260 sorggrupper tager sig af de på mod 14.000 børn, der har mistet en af deres forældre.

Hvert år mister omkring 2.000 børn i skolealderen deres mor eller far, og i alt 14.000 skolebørn lever i øjeblikket med tabet af en af deres forældre. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Politiken.

 

For få sorggrupper

Tallene svarer til at cirka seks elever på hver skole bærer på sorgen. På landsplan er der 260 sorggrupper for børn, og det er alt for få, siger projektleder Annemarie Dencker fra Projekt Omsorg, Kræftens Bekæmpelse.

5 til 10 procent af de børn, der mister forældre, kommer i en sorggruppe, ifølge Annemarie Dencker. Mange steder må børnene stå på venteliste.

- Sorggrupper giver mulighed for, at børnene kan tale om deres sorg på en måde, de ikke kan andre steder. Børnene får et sted, hvor de kan dele erfaringerne med andre børn, siger Annemarie Dencker til Politiken.

Annemarie Dencker står bag en ny rapport om effekten af sorggrupper i skolerne, der netop er blevet offentliggjort.

 

Børnene savner forståelse

Undersøgelsen viser, at børn oplever det at komme i en sorggruppe som en stor lettelse. I sådanne grupper møder de en forståelse, som de ofte ikke møder i deres skoleklasse.

Børnepsykolog John Halse er enig i, at der er behov for flere sorggrupper.

- I forhold til de 14.000 børn er vi voldsomt underforsynede. Der er ingen tvivl om, at sorggrupper har en enorm betydning. For de fleste børn er det det, der skal til for at komme ud af den knugende sorg.

- Derudover vil der være en lille restgruppe, der har behov for behandling i det etablerede system, siger John Halse til Politiken.

 

En god måde at gøre det på

Jane Findahl (SF), der er formand for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), kalder Kræftens Bekæmpelses samarbejde med de tre kommuner "en god måde at gøre det på".

- Nu får vi afdækket, at der er ventetider, og så tror jeg, at man laver nogle flere sorggrupper sammen med Kræftens Bekæmpelse, siger Jane Findahl til Politiken.

 

Kilde: Jyllands Posten

 

Har dit barn oplevet at miste? Har I erfaring med brugen af en sorggruppe? Bør der oprettes flere sorggrupper? Del dine erfaringer og meninger med andre fædre.

 

 

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk