Du er her

Må man drikke øl på legepladsen?

Børn og alkohol er som oftest en dårlig kombi, men må man nyde en enkelt pilsner, mens man holder øje med knægten på legepladsen?

Forleden fik jeg stukket en kold pilsner i hånden, da jeg stod på den lokale legeplads og holdt et vågent øje med Elias. Solen stod højt på himmelen, og sol og øl går jo som bekendt som fod i hose. Alligevel virkede den kolde, grønne dåse som en slange i paradis.

En festlig anledning
Anledningen var egentlig, at jeg for nylig fyldte et ukendt antal somre. Elias og jeg mødtes med en af mine gode venner og hans søn på legepladsen, Da knægtene var drønet af sted på hver deres scooter, hev han to dåseøl pænt pakket ind i sølvpapir op af lommen og sagde tillykke.

Blikke fra ansvarlige mødre
Da dåserne gav deres velkendte pffffffftzz-lyd, tiltrak vi os pludselig et utal stjålne blikke fra ansvarlige mødre.... Egentlig er jeg da helt med på, at alkohol og børn bør holdes hver for sig - Elias skal da aldrig se mig fuld!, men en enkelt øl i solen, på stadion, i haven eller på legepladsen det sker der vist ikke noget ved.

Fadøl i Zoo
En af mine bekendte har fortalt, at han, hver gang han tager sine børn med på legepladsen i Zoo, placerer sig selv i en stol midt på legepladsen med en fadøl - til stor forargelse for andre forældre. Om det passer ved jeg ikke, men tanken er sjov.

Trods den ene øl i solen formåede både jeg selv og min kammerat at optræde som ansvarlige fædre, og vi gik lige hjem efter endt leg – med knægtene. Jeg synes egentlig, at opmærksomheden burde have været rettet mod den far, der valgt at tænde sin grill på jorden, midt på legepladsen.

Børn og alkohol – hvad mener du? Kan man tillade sig at drikke øl på legepladsen? Og må man drikke mere end en? Er alkohol, grill og børn ikke en endnu dårligere kombi? Del dine holdninger nedenfor.

Kommentarer

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk