Du er her

Hvilke type skolebarn er dit barn?

Det er en god ide at overveje, hvilken læringstype dit barn er, hvis du vil støtte det bedst muligt i skolen.

Mange forbinder det at gå i skole med at skulle sidde stille på en stol i mange timer. Men det hører fortiden til, for i dag er de fleste skoler bevidste om, at børn lærer forskelligt. Nogle lærer bedst, mens de er fysisk aktive, nogle har brug for komplet ro, og andre trives med larm omkring sig. Det kaldes for læringsstile.

 

Svend Erik Schmidt, foredragsholder og ekspert i kommunikation og læring, introducerede de fire læringsstile i programserien på TV2 ”SKOLEN – verdensklasse på 100 dage”, som blev en stor succes for Gauerslund skole ved Vejle.

Nu kan du selv være med til at finde den stil, der passer til dit barn:

 

SE-barnet: Ser tingene for sig – og danner billeder her og nu. Er for eksempel god til at huske telefonnumre. Er bedre til at se og læse om et emne end at få det forklaret mundtligt – derfor er bøger en god ting for dette barn. Lad også barnet skrive eller tegne på et stykke papir, når det tænker på og arbejder med at løse en opgave.

 

HØRE-barnet: Lærer nyt og vanskeligt stof ved at lytte til forklaringer og herefter få lov til at diskutere med andre, hvad de hørte. Lad barnet give en grundig forklaring på, hvad en opgave går ud på, inden den bliver løst. Få også mundtlige bud på, hvordan opgaven skal løses – diskuter dem gerne. Brug også gerne tekniske hjælpemidler som en diktafon, hvor løsningsforslag kan indtales.

 

RØRE-barnet: Har brug for at have noget i hænderne eller tage notater, når de skal forklare noget. 
Nogle børn kan have gavn af at have en lille bold i hånden, der stimulerer følesansen. Lærerige computerspil og muligheden for at bygge og konstruere forskellige ting derhjemme er også en hjælp.

 

GØRE-barnet: Har brug for at bevæge hele kroppen, når de skal forstå en forklaring. Gå en tur, når I skal løse en opgave, lav gulvspil, orienteringsløb og andet fysisk. Her nytter det altså ikke noget at bede barnet om at sidde stille – tværtimod.

 

Kilde: BT

 

Hvilken læringstype er dit barn? Er du bevidst om hvordan dit barn lærer bedst? Mener du ikke, man kan inddele børn i de ovennævnte kategorier? Del dine meninger med andre fædre nedenfor.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk