Du er her

Første flyvetur

Der er blevet holdt sommerferie - også fra bloggen. Nu er der dog nye emner i posen, og dette første indlæg handler om knægtens første flyvetur.

Egentlig har jeg altid set en flyvetur med knægten som lidt af en udfordring, men da sommerens familieferie gik til Amsterdam, var det en handske, der måtte samles op.

 

Hylende unger i kabinen

Alle kender det, man har fået placeret sig i flysædet, måske fundet sin bog frem, og ind kommer et forældrepar med en eller flere skrigende unger på armen. En hurtigt bøn om at de skal sidde i den anden ende af flyveren og så ellers undgå øjenkontakt. Men nej, de sidder altid lige bagved.

Der var dog ingen skrig og skrål, da vi entrerede flyveren, men de nervøse blikke fra de andre passagere var ikke til at tage fejl af.

 

12 timer med et hoppende sæde
Jeg har selv siddet foran en mor med to knægte på en flyvetur på mere end 12 timer. Der går ikke mange timer med konstante ryk i sædet, før tålmodigheden sættes på prøve, og tolerancen er flosset i alle ender og kanter.

Derfor var jeg / vi egentlig også opmærksomme på ikke at skabe for meget postyr, ikke for mange ryk i sædet foran og ikke for meget skrigen. Der var da heller ingen brok fra Elias, overhovedet.

 

Velforberedte forældre

Hvis jeg lige skal lige skal klappe os selv lidt på skulderen, så var vi også ret velforberedte. Vi havde medbragt vindruer til at klare propper i ørene, en ipad med den uundværlige Rasmus Klump app og så dyne og en sut til at lægge en dæmper på det hele.

Jeg synes egentlig at kunne konstatere, at en god flyvetur for en toårig kræver det samme som for en voksen – underholdning. At sidde i et flysæde bliver langt hurtigere kedeligt for et barn end en voksen. Derfor handler det om at have noget med der kan aktivere og underholde – kloge ord, I know, og så kommer de efter en flyvetur på bare 75 minutter!

 

Har du været ude at flyve med dine børn? Hvordan klarede I flyveturen? Har du gode råd til, hvordan man underholder i en flyver? Har kommentarer eller råd som del dem med andre fædre nedenfor.

 

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk