Du er her

Forældre har for travlt til pottetræning

Engang var pottetræning en æressag for småbørnsforældre, men i en travl hverdag er det svært at få tid til træningen.

Den travle hverdag og nutidens effektive bleer betyder, at pottetræningen ofte sparkes til hjørne. Resultatet er, at børn nu bruger ble et halvt år længere end tidligere.

 

Kræver en indsats

Det kræver en indsat fra både børn og forældre når et barn skal gøres renligt. Man skal både stille krav til og motivere sit barn og anerkende barnets udvikling.

- Vi har meget travlt i dag og det at pottetræne et barn, det kræver dels, at man har meget tid, og at man er nærværende overfor sit barn, siger sundhedsplejerske Christina Louise Lindhardt til TV 2 Nyhederne.

 

Har ikke tid til træningen
Men i den moderne familie kan det være svært at afsætte den tid pottetræningen kræver, og det har konsekvenser.

- Den tendens man har set er, at børnene bliver renlige senere, fortæller Christina Louise Lindhardt.

Hun bliver bakket op af både pædagogernes landsorganisation, BUPL, og flere blefirmaer, der alle fortæller nogenlunde samme historie: Forældre pottetræner ikke så tidligt, som de gjorde for 15 år siden.

Venter man for længe, eksempelvis til fire-fem års alderen, kan det give problemer.

- Jeg vil ikke sige, at børn i den alder nødvendigvis driller hinanden, men det er ikke rart for et barn ikke at være renlig i den alder, lyder det fra sundhedsplejersken.

 

Kilde: TV-2

 

Hvordan klarer I pottetræningen? Har I svært ved at finde tid til træningen i hverdagen? Har du gode råd til andre fædre, når det gælder om at pottetræne børnene? Del dine råd og erfaringer med andre fædre.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk