Du er her

Fokus på mæslinger

Sundhedsstyrelsen sætter i denne uge fokus på, hvorfor det er så vigtigt at blive vaccineret mod mæslinger.

Selvom tilbuddet om gratis vaccination mod en række børnesygdomme gælder alle børn, har det igennem de seneste år været svært at få alle børn i fireårs-alderen vaccineret mod mæslinger, fåresyge og røde hunde.

 

Smitten kan komme på ferien
Manglende vaccination er ikke specielt hensigtsmæssigt, for er vaccinationsdækningen ikke god nok, kan vi hurtigt få et udbrud af enten mæslinger, røde hunde eller fåresyge. Andre lande i Europa oplever store udbrud af eksempelvis mæslinger, og rejser man til eksempelvis Frankrig eller Italien, risikerer man, at børnene bliver smittet.
 

EM i mæslinger
Ukraine, som er en af værterne for EM i fodbold til sommer, har i øvrigt haft flere tusinde tilfælde af mæslinger inden for kort tid.

Derfor har Sundhedsstyrelsen i denne uge valgt at sætte fokus på mæslingevaccination i forbindelse med WHO’s World Immunization Week.
 

Alle får en børnebog
Det gør Sundhedsstyrelsen ved at omdele en bog til alle børnehaver i denne uge, samt en plakat og foldere til de forældre, der har børn på omkring fire-fem år, for at få flere børn til at blive vaccineret.

Kilde: Alive.dk
 

Læs mere om mæslinger her på Vi Fædre
 

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

 

Er dine børn vaccineret mod mæslinger? Er det op til forældrene at vælge, om ungerne skal vaccineres? Har dine børn haft mæslinger? Del dine oplevelser og gode råd med andre fædre.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk