Du er her

Førstehjælpskursus kan redde dit barn

Foerstehjaelpskursus-kan-redde-dit-barn

Førstehjælp redder liv – Det ved de fleste, men en ny undersøgelse viser, at kun 40 procent af danskerne har deltaget i et førstehjælpskursus til børn, og blandt dem er hver fjerde ikke tryg ved at yde førstehjælp, hvis ulykken sker.

 En undersøgelse fra YouGov for Børneulykkesfonden viser, at under halvdelen af forældrene herhjemme har deltaget i et førstehjælpskursus. 

 

Mange børn kommer til skade hvert år
100.000 børn mellem 0 og 9 år kommer hvert år til skade. Størstedelen af alle ulykker skyldes fald, drukning, forgiftning eller forbrænding, der i værste tilfælde medfører, at barnet har behov for førstehjælp. Undersøgelsen fra Børneulykkesfonden viser også, at hver femte dansker, der har været på førstehjælpskursus, har haft behov for at yde førstehjælp til børn.

Børneulykkesfonden opfordrer derfor alle, der omgås børn, til at tage et førstehjælps-kursus og at holde førstehjælpen ved lige.

- Hvis ikke man er tryg ved førstehjælp, kan det i værste tilfælde afholde en fra at yde den nødvendige indsats, når ulykken sker, siger Henriette Madsen, der er leder af Børneulykkesfonden.

 

Kursus til både forældre og besteforældre
- Som forældre håber man selvfølgelig aldrig at skulle stå i en situation, hvor det er nødvendigt at give sit barn førstehjælp. Men når uheldet er ude, kan tryghed og godt kendskab til førstehjælp gøre en stor forskel og i sidste ende være med til at redde liv, tilføjer Henriette Madsen.

 Både forældre og bedsteforældre har god grund til at tage et førstehjælpskursus til børn og løbende holde det ved lige, så man ikke står magtesløs, hvis ens barn eller barnebarn kommer galt af sted.

 - Ca. 50 procent af de ulykker, der oftest kræver førstehjælpsteknik, sker i og omkring huset, siger Henrik Mörke-Malmkvist, der er uddanelsesleder hos Falck.

 

Ulykkerne sker i hjemmet
De fleste ulykker sker i eget hjem, men man kan gøre meget for at forebygge ulykkerne. Ifølge Henrik Mörke-Malmkvist, er den bedste førstehjælp til børn forebyggelse og opmærksomhed. Tænker man i dagligdagen over, hvordan man skaber en sikker hverdag for sine børn, forebygger man allerede.

- Skulle der ske en ulykke, bliver børn ofte meget chokerede og græder. Dette kan få enhver til at miste fokus, men har man genopfrisket sin førstehjælp, er det nemmere at bevare overblikket, forklarer han.

I langt de fleste tilfælde, handler førstehjælp til børn ikke om sikring af frie luftveje og genoplivning af barnet, men det handler i høj grad om sund fornuft.

 

Kilde: DR.dk

Læs mere om førstehjælp og børn i Vi Fædres store tema ’Forældre og førstehjælp’.
 

 Kan du førstehjælp? Har du brugt førstehjælp i praksis? Kan du anbefale et førstehjælpskursus? Del dine råd og erfaringer med andre fædre.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk