Du er her

Flere autostole dumper i test

FDM har lavet årets test af autostole og 6 ud af 32 dumper. Se om din autostol er blandt dem der dumper.

Det kan være lidt af en udfordring at skulle købe autostol. Der findes mange forskellige, og priserne kan variere markant, og samtidig er kun det bedste godt nok. Her kan du få et overblik over hvilke stole, der er gode, og hvilke man ikke bør købe.

 

Testet i Tyskland
FDM og Forbrugerrådet har i samarbejde testet en række nyere autostole. Alle stolene har været igennem en grundig sikkerhedstest på et laboratorium i Tyskland og er blevet testet gennem en simuleret frontalkollision og sidekollision, hvor man har målt påvirkningen på testdukker.

For de seks stole som dumper gælder, at de ikke er ordentligt spændt fast til bilen. Samtidig er de ringe udformet i forhold til barnet, stolene er for ustabile, og selerne sidder ofte helt forkert.

- I tilfælde af kraftige sammenstød kan barnet få et voldsomt stød i maven, som kan forårsage indre skader. I værste fald kan barnet blive kvalt, fordi selerne sidder forkert, forklarer bilteknisk redaktør i FDM Søren W. Rasmussen.

 

Alle stole lovlige
Alle de testede stole er godkendte og fuldt lovlige at sælge, derfor skal man stadig vælge stol med omhu.

- Mange af stolene ville passere gennem de almindelige sikkerhedsgodkendelser. Men vi stiller højere krav. Sikkerheden skal være helt i top, og det er den ikke i disse tilfælde, mener testmedarbejder hos Forbrugerrådet Gitte Sørensen.

 

Vælg de firestjernede
De seks autostole, der dumper er PEG PEREGO VIaggio Convertible (op til 18 kilo), PHIL & TEDS Tott XT (9-36 kilo), KIDDY Guardianfix Pro (9-36 kilo), Easycarseat Inflatable (op til 36 kilo), GRACO Junior Maxi (op til 36 kilo), GRACO Logico L (op til 36 kilo).

De seks autostole scorer blot en eller to stjerner ud af seks mulige. Vil man have en ordentlig autostol, bør man vælge en, der har opnået minimum fire stjerner.

- Vi anbefaler stole med det såkaldte isofix beslag. Det betyder, at autostolen er spændt meget bedre fast til bilen end med de normale sikkerhedsseler. Priserne er lidt højere, men at betale få hundrede kroner ekstra bør være underordnet, når det gælder børnenes sikkerhed, fastslår Søren W. Rasmussen.

Du kan se, hvordan alle 32 stole klarer sig i testen her.

Kilde: Ekstrabladet.dk

 

Har du fundet den helt perfekte autostol? Kan du anbefale en stol til andre fædre? Hvor kan man købe billige og sikre autostole? Del dine råd med andre fædre nedenfor.

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk