Du er her

Falsk strubehoste

Jeg ved ikke, om sygdom nogensinde kan komme belejligt, men den omgang falsk strubehoste Elias lige har været igennem kom helt sikkert ubelejligt.

Endnu en omgang med 11-taller, lidt feber og natlige hosteture udviklede sig til en nat med en slap lille søløve.

 

En lille søløve
At Elias tager en snotnæse med hjem fra vuggestuen er i sig selv ikke udsædvanligt, men den seneste omgang udviklede sig, til hvad der må være den famøse diagnose; falsk strubehoste.

Egentlig var det bare endnu en omgang forkølelse tilsat lidt feber og natlige hosteture, men hosteturene endte natten til mandag med at lyder som en lille søløves gøen.

Og det var en slap lille søløve med en meget besværet vejrtrækning, som jeg fiskede op af køjen. Netop barnets vejrtrækning er noget, man som forælder har lært at være evig opmærksom, så det giver lidt ekstra stress, når man hører Elias hive efter vejret. 

 

Sygt barn og et åbent vindue
Jeg har flere gange fået gode råd til, hvordan man håndterer falsk strubehoste, og hver gang forekommer det mig en smule paradoksalt, at man skal udsætte det syge barn for et åbent vindue.

Falsk strubehoste er en betændelse i struben, som bl.a. indsnævrer luftvejene. Ideen med den umiddelbart paradoksale behandling er, at kulden og den friske luft letter betændelsen og vejrtrækningen.

Falsk strubehoste skyldes en virus infektion og kan derfor ikke behandles med medicin. Sygdommen kommer typisk efter en forkølelse og kan medfører feber. Sygdommen er som regel helt ufarlig.

 

Dårlig timing
Efter et kald til vagtlægen, som ordinerede åbent vindue (og is), blev Elias pakket ind i dynen og sat foran vinduet - og det virker! Efter ganske kort tid blev hosten mindre ’søløvet’ og vejrtrækningen meget roligere.

Den megen natteroderi betød et par trætte forældre mandag morgen, og en knægt som ikke var fit til en tur i vuggestue. Når mandagens program egentlig stod på både eksamen og jobsamtale, så kan man vist snakke om dårlig timing…

 

Har dit barn haft falsk strubehoste? Hvordan afhjælp I hoste og besværet vejrtrækning? Virkede metoden med et åbent vindue? Smid en kommentar til min blog nedenfor.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk