Du er her

Første cykeltur med Elias

Bobike, Hamax, Yeep, der findes rigtig mange mærker, når vi snakker barnestole til cyklen, og det er svært at finde ud af, hvilken der er bedst. Sikkerhed, komfort, design og pris der er mange ting at tage stilling til, men nu kører det!

Efter at have lavet hvad jeg selv vil betegne som grundig research, har jeg købt den perfekte barnestol til Elias. Vi har netop kørt vores første tur sammen, og vi eeelskede det begge to.  

 

Tænk har testet
Det eneste jeg egentlig var sikker på, da jeg skulle købe barnestol var, at jeg ville have Elias siddende foran mig. Det husker jeg, fra da jeg selv var lille, som en kæmpe hit.

Der findes ikke ret mange test af cykelstole, og det kan også være lidt svært at finde egentlige anbefalinger, men i marts lavede Tænk en test af nogle af de mest populære cykelstole i Danmark. Alle de testede stole er dog til at sætte bag på cyklen. Yepp vandt testen, der havde fokus på bl.a. komfort og sikkerhed.

I Århus er det eftersigende Hamax der præger gadebilledet, mens det i København er Bobike, der dominerer cykelstierne. Hamax har på det seneste fået en del kritik, for beslag der knækker, mens Bobike ikke synes så imponerende i Tænks test.

 

Den flinke cykelhandler
Et besøg hos den lokale cykelhandler gjorde mig lidt klogere – og dog… For egentlig anbefaler man ikke cykelstole til at sætte foran på cyklen. Ifølge cykelhandleren har test lavet af Rådet For Større Færdselssikkerhed og Rigshospitalet vist, at det ved ulykker går hårdest udover den forreste del af cyklen.

Cykelstole i Danmark skal være fast monteret til cyklens stel, barnet skal være spændt fast, og der skal være fodhvilere til barnet.

 

Det blev en Yepp
Jeg har købt en Yepp stol, og den er fed. Den fylder ikke meget, så den genere ikke, når jeg cykler. Samtidig sidder Elias godt, der er en lille bøjle foran, han kan holde fast i, og selen virker effektiv. Stolen kan nemt tages af cyklen og med ind, så den langfingrede tyveknægt, der har stjålet mit bagagebærer, ikke også løber med Elias’ nye stol.

Første tur gennem Fælledparken var en stor succes, omend Elias nægtede at køre uden sut – måske han skulle bruge noget til at dulme nerverne. Min kørestil skal ifølge Sarah lægges lidt om, men tro mig, man er meget opmærksom, når man kører rundt med en guldklump på cyklen.
 

God søndag!
 

Har du gode råd til køb af barnestol til cyklen? Mener du, at det er uforsvarligt at have børn foran på cyklen? Har du stjålet mig bagagebærer? Frit ord nedenfor.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk