Du er her

Fædres kvindesyn påvirker piger

 

Fædre med stereotype kvindeopfattelser har døtre med lavere ambitionsniveauer end andre, viser amerikansk undersøgelse

Nogle små piger forestiller sig stadig, at det er deres fremtid at være hjemmegående. Det drejer sig især om piger, der har en far med en meget traditionel opfattelse af kvindens rolle, skriver Livescience.com

 

En balanceret kønsopfattelse
Forskere fra University of British Columbia har spurgt 363 elever I børnehaveklasser, og mindst ligeså mange forældre, om deres holdning til kønsstereotyper og opførsel. Forældrene blev også spurgt om fordelingen af det huslige arbejde.  Forskerne fandt ud af, at begge forældres opfattelser påvirker børnenes, men især fædre har stor indflydelse på pigernes forventning til voksenlivet.

- Fædre med en balanceret kønsopfattelse har piger, der kan lege ligeså meget med Transformers som med barbiedukker, siger lederen af undersøgelsen, psykolog Toni Schmader, ifølge Livescience.com.

 

Farens kønsopfattelse afgørende
Psykologen forklarer, at jo færre stereotyper faren giver udtryk for, desto større mulighed er der for at pigen vil arbejde udenfor hjemmet som voksen. De er også mere tilbøjelige til at have mindre kønsorienterede interesser, mener han.

Forskerne kan ikke forklare, hvorfor de ikke konstaterede en lignende sammenhæng mellem fædre og sønner.

Sidste år skabte legetøjskoncernen Lego stor debat i USA, da de lancerede lyserøde klodser målrettet piger. Ifølge flere danske kønsforskere er det med til at fastholde børn i traditionelle drenge og pigeroller.

 

Kilde: Alive.dk

 

Er du bevidst om, at dine holdninger præger dit barn resten af livet? Tror du, at din kønsopfattelse kan være afgørende for din datters senere beslutninger? Del din mening med andre fædre.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk