Du er her

DR vil lave nyheder til børn

Fremover kommer de små også til at kunne følge med i verdens gang på fjernsynet. Det skriver Danmarks Radios generaldirktør Maria Rørbye Rønn i en kronik

Hvorfor spiser vi ikke agurker for tiden? Hvor længe varer solskinnet ved? Hvem er alle de der kedelige mennesker, som hele tiden snakker i de voksnes fjernsyn?

Disse spørgsmål - og lignende - vil Danmarks Radio forsøge at besvare fremover, når kanalen vil lave nyhedsudsendelse henvendt til børn. Det bedyrer DRs nye generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, overfor Berlingske Tidende.

- En af de ting, vi blandt andet kommer til at se i fremtiden, er et pilotprojekt med nyheder for børn, skriver hun i en kronik.

 

Finanskrise i børnehøjde

Idéen er, at børn også skal kunne forstå de væsentligste aktuelle samfundsemner - og det ligegyldigt, hvad de handler om.

- Vi har ikke så mange detaljer på plads endnu. Der forestår et udviklingsarbejde, før vi kan gå i luften. Men grundtanken er altså væsentlige samfundstemaer i børnehøjde. Det kunne være terrortruslen, finanskrisen eller andre aktuelle emner. For eksempel hvorfor man skal passe på med agurker i disse dage, fortæller Maria Rørbye Rønn, og fortsætter;

- Mine egne børn så for eksempel billederne af World Trade Center den 11. september 2001, før jeg selv var kommet hjem. Og da den slags billeder brænder sig fast, vil man jo gerne tale om dem bagefter. Dér ville en egentlig nyhedsudsendelse for børn være helt relevant.

 

Kilde: TV-2

 

Mener du, at det er en god ide med nyheder for børn? Bør børn oplyses om de samme ting som voksne? Hvordan bør man formidle nyheder til børn? Del dine meninger med andre fædre nedenfor.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk