Du er her

Det koster kassen at sende sit barn i skole

Det kræver en del udstyr at være klar til første skoledag, og det kan hurtigt løbe op i tusindvis af kroner, viser en beregning fra Nordea.

Folkeskolen i Danmark er gratis, men det betyder ikke, at der ikke er forbundet betydelig udgifter med at sende sit barn i skole.

 

Udstyr for over 2500 kr.

En beregning, som Nordea har foretaget for 24timer, viser, at en skolestart snildt kan løbe op i 2.600 kroner, når man tager højde for alt det udstyr, som er nødvendigt: så som skoletaske, gymnastiktøj og indhold til penalhuset.

 

Det første år koster mange penge
De nævnte udgifter er dog ingenting i forhold til de udgifter, der følger med, hvis man kigger på hele det første år i skole og SFO.

Ifølge Nordeas beregning koster det i alt 22.344 kroner at have et barn i skole det første år. Den gennemsnitlige SFO-takst er 17.094 kroner for et år.

Derudover er der også mange løbende udgifter til eksempelvis fødselsdagsgaver, fritidsaktiviteter og sociale arrangementer.

- Jeg tror, det kommer bag på mange forældre, hvor meget det reelt koster at have sit barn i skole. Og det er fordi de færreste sætter sig ned og regner ud, hvad det koster hele vejen rundt, men det er en god idé, siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea, til 24timer.

 

Kræver loft på udgifterne
Igennem de seneste år er det blevet dyrere og dyrere at gå i SFO, og det får foreningen Skole og Forældre til at kræve et loft over forældrebetalingen.

- I nogle kommuner bliver forældrene rystede, når de opdager, at det koster mere at have et barn i SFO’en end i fuldtids-børnehave. Og der kan vi se, at der er nogle forældre, som må melde barnet ud, hvilket bestemt ikke er hensigtsmæssigt, siger Benedikte Ask Skotte, der er landsformand i Skole og Forældre.

Som forældre vil man ikke skuffe sit barn, og det kan blive en dyr fornøjelse, når det gerne vil have præcis det samme tøj eller udstyr som de andre i klassen.

- Som forældre vil vi gerne give vores børn alt, så de ikke føler sig udenfor. Men faktisk har børn godt af at lære, at det ikke er sådan, resten af tilværelsen er skruet sammen. Jeg vil opfordre til, at man snakker med de andre forældre om, at man ikke sætter en dagsorden i klassen, hvor man ikke er med i fællesskabet, medmindre man har en ‘Diddl’ (kendt børne-mærke, red.), siger Benedikte Ask Skotte, til 24timer.

Derudover mener hun, at det er en god idé, at forældrene laver fælles aftaler om, hvad eksempelvis fødselsdagsgaver og lignende maksimalt må koste.

 

Kilde: 24timer

 

Hvor mange penge har I brugt på udstyr til første skoledag? Har du gode råd til, hvordan man sparer penge på skoleudstyr? Hvad mener du om, at det er så dyrt at starte i skole? Del dine råd og meninger med andre fædre nedenfor.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk