Du er her

Beskyt de mindste mod solen

Sol er godt for den lille krop – det giver D-vitaminer og godt humør, men det er vigtigt at beskytte huden med solcreme, og det skal gøres rigtigt, ellers kan den beskyttende effekt udeblive.

Påsken bød på mange flotte solskinstimer, og vi nærmer os med hastige skridt sommermånederne. Her får du en række gode råd til, hvordan du beskytter de mindste mod solens stråler.

 

Brug solcreme
Små børn skal smøres godt ind de steder hvor tøjet ikke dækker. Det er vigtigt at huske nakke, næse, ører, ansigt og fødder. Brug hellere for meget end for lidt, for er lagt for tyndt nedsættes beskyttelsesevnen. Vælg gerne en vandfast creme med mindst faktor 15, som beskytter mod både UVA og UVB.

Smør solcreme på, cirka 20 minutter før I bevæger jer ud i solen. Omkring 20 milliliter er tilstrækkeligt til en lille krop – det svarer til én barnehåndfuld. Smør igen i
løbet af dagen.

 

Mere sol ved vandet

Hvidt sand og vand (og sne) reflekterer solens stråler, og det betyder at langt flere stråler rammer både dig og dit barn.  Er I på stranden eller ude at sejle, får dit barn derfor langt mere sol end hjemme i haven.

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at selv på en skyet sommerdag kan små børn blive skoldet. Skyerne slipper mellem 30 og 70 procent af solen stråler igennem.

Det er vigtigt at huske, at babyer, som ikke selv kan bevæge sig, altid skal holdes ude af direkte sollys. Du kan evt. bruge den tommelfingerregel, der hedder: er dit barns skygge kortere end barnets højde, så skal der solcreme eller tøj på - det også gælder dig selv.

 

Fem gode råd
 

 • Små børn, som ikke kan kravle eller gå, bør aldrig opholde sig i direkte sol.
   
 • Undgå altid middagssolen mellem klokken 12 og 15.
   
 • Skygge er godt, f.eks. i form af en parasol.
   
 • Let tøj og en lille hat er god beskyttelse for børn, der leger i solen.
   
 • Brug solcreme med højt faktortal til børn.

 

Kilde: Vores Børn
 

Læs også: Kræftens Bekæmpelse anbefaler en solpolitik

 

Husker I at bruge solcreme, når børnene er ude i solen? Hvad gør du for at holde den mindste ude af solen? Har du gode råd til, hvordan man husker solcremen? Del dine råd og erfaringer med andre fædre.

 

 

 

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk