Du er her

Børn bør have faste pligter i hjemmet

En ny undersøgelse viser, at i hele 83 procent af danske hjem med børn i skolealderen har børnene pligter.

Danske forældre får ofte hjælp af børnene, når der skal støvsuges, vaskes op eller dækkes bord. 83 procent af forældre til børn i skolealderen siger, at deres børn har pligter i hjemmet.

 

Godt for børnenes selvværd
Familievejleder Lola Jensen er positivt overrasket over tallet, der fremgår af en ny undersøgelse, som analysebureauet YouGov har lavet for 24timer.

- Det er supervigtigt for børns selvværd, at de får nogle pligter, som er deres, derhjemme. Den allerbedste følelse, et menneske kan have, er, at der er nogle, der behøver en. Når en familie deles om pligterne i hjemmet, så understøtter det fællesskabsfølelsen – resten af familien har behov for en. Desuden får barnet mulighed for at øve sig i forskellige ting og for at udvikle arbejdsmoral, som man jo i høj grad får brug for resten af livet, forklarer Lola Jensen ifølge 24timer.

 

Pligter skal passe til alder
Hun understreger, at omfanget af og typen af pligter selvfølgelig skal modsvare barnets alder.

- En fireårig kan sagtens tage sin egen tallerken af bordet, hænge sin jakke op og være med til at rydde op. En niårig bør have en daglig pligt som for eksempel at dække bord, sætte i opvaskemaskinen, rede seng eller gå ud med skraldespanden og rydde op på sit eget værelse, siger Lola Jensen.

 

Hold fast i kravene
Hendes oplevelse er dog, at mange forældre gerne vil have, at børnene hjælper, men har svært ved at fastholde kravet, fordi børnene brokker sig.

- I vores moderne liv med fuld fart på er det tit lettere lige at tømme opvaskemaskinen selv end at hente en vrangvillig 10-årig fra værelset. Men det betyder bare, at respekten ryger ud med badevandet. Far og mor bliver sådan nogle, der siger noget, men så bliver det ikke til noget alligevel. Og så kan børnene ikke tage jer alvorligt.

Læs hele artiklen her

 

Kilde: 24timer

 

Har dine børn huslige pligter? Kæmper I for at fastholde pligterne? Mener du, at pligterne gavner dine børn? Del dine meninger og erfaringer med andre fædre neden for.

 

 

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk