Du er her

Bør du kysse din datter godnat?

Kan de umiddelbart uskyldige godnatkys anspore din datter til at flirte med mænd, når hun bliver ældre?

Er et kys fra far til datter noget helt naturligt, eller er det forkert? Den engelske feminist og debattør Germaine Greer mener, at fædres godnatkys kan have direkte indflydelse på pigers opførsel overfor mænd, når de bliver ældre. Hun mener, at de umiddelbart uskyldige kys kan anspore piger til at flirte senere i livet, skriver BBC.

 

Børnepsykolog er lodret uenig

Børnepsykolog Pat Spungin er dog lodret uenig i disse betragtninger og finder det frastødende, at den naturlige intimitet mellem far og datter på den måde skal mistænkeliggøres. Hun mener, at det naturligt varme, fysiske og nære forhold mellem far og datter er gavnende for begge parter.

 

Debatteres også i Danmark

Også herhjemme diskuteres emnet, og der er vidt forskellige holdninger. I fyldepennen.dk’s forum kører debatten.

- Jeg har tit set forældre give deres børn/babyer et kys på munden. Har set både forældre gøre det i virkeligheden og i TV- programmet "De unge mødre". Jeg ved ikke, hvorfor jeg har det sådan, men kys på munden forbinder jeg med kærester og elskov, ikke børn, skriver Lene. P Larsen.

En anden bruger finder den fysiske kontakt mellem far og datter helt naturlig.

- Jeg kysser tit min søn på munden. Også min far, selvom han er 60 - det er dog ikke så tit mere, som da jeg var barn. Børn og sex har kun én ting med hinanden at gøre, det ene er resultatet af det andet. Derfor ville et kys mellem barn og voksen aldrig virke forkert på mig. Hvis intentionerne er rigtige, vel at mærke, og begge har det godt med det, skriver Helene Svolgart.

 

Hvad mener du? Kysser du din datter på munden, eller mener du det er forkert? Deltag i debatten her.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk