Du er her

6 tegn på dit barn har astmatisk bronkitis

Vi nærmere os vinteren, og det kolde vejr kan det forværre symptomer på astmatisk bronkitis. Her får du hjælp til at se, om dit barn lider af astmatisk bronkitis.

Efteråret og vinteren er højsæson for sygdomme som forkølelse og influenza. Men den kolde og våde tid kan faktisk også forværre symptomer på astmatisk bronkitis, som typisk rammer børn i alderen 0-4 år.

 

Når luftvejene snører sig sammen
Astmatisk bronkitis viser sig ofte i forbindelse med en luftvejsinfektion, f.eks. en forkølelse, og barnet får symptomer på astma som f.eks. hoste og vejrtrækningsbesvær.

Det er nemlig luftvejene, der snører sig sammen, så passagen, der sørger for luft ind og ud af lungerne, bliver mindre, hvilket giver vejrtræningsbesvær. Og så gælder det om at komme til lægen.

 

Vær godt forberedt
– Mit råd er, at du beder lægen skrive ned på et papir, hvilken medicin du skal give, og hvornår den skal gives. Du skal helst også have at vide, hvordan du skal reagere, hvis dit barn fortsat hiver efter vejret, selv om det får akut medicin, siger sygeplejerske i Astma- Allergi Danmark Christine Højer Eriksen ifølge Alive.dk.

Omkring en tredjedel af dem, der har astmatisk bronkitis, bliver i øvrigt diagnosticeret med astma senere i livet.

 

Her er seks tegn på, dit barn har astmatisk bronkitis:

- Har dit barn vedvarende hoste?

- Har dit barn pibende og hvæsende vejrtrækning?

- Hoster og hvæser dit barn især, når det er forkølet?

- Lider dit barn af overdreven træthed?

- Har dit barn dårlig appetit?

- Undgår dit barn fysisk anstrengelse?

 

Kilde: Alive.dk

Lider dit barn af astmatisk bronkitis? Hvordan opdagede I sygdommen? Hvordan behandler I anfald? Del din viden med andre fædre neden for.

Facebook Comments Box

All rights reserved Vi Faedre.dk