Du er her

Øjenbetændelse

Mild øjenbetændelse:

Der er to milde former for øjenbetændelse. Den første viser sig oftest hos forkølede børn. Der kan ses let rødme, tåreflod og ”gule klatter” i øjenkrogene oftest efter søvn.

1)

Årsag: Tårekanalen stopper til på grund af hævede slimhinder.

Symptomer: Let rødme, tåreflod og lidt ”gule klatter” i øjenkrogene, mest efter søvn.

Behandling: Evt. aftørre øjnene med kogt afkølet vand eller saltvandsdråber.

Klar til institution: Dit barn må gerne være i institution.

2)

Årsag: Virus der kun er lidt smitsom

Symptomer: Ikke særlig udtalte, almentilstanden er ikke påvirket.

Behandling: Eftersom det er en virusinfektion, har antibiotika ingen virkning. Det kan være behageligt for barnet at få tørret øjnene med enten kogt afkølet vand eller saltvand (købes færdigblandet)

 

Svær øjenbetændelse:

Årsag: Virus eller bakterier.

Symptomer: Voldsom pusdannelse. Rødme og hævelse såvel i det hvide af øjnene som på det indvendige af øjenlågene. Barnet oplever tørhedsfornemmelse, svie og brænden i øjet. Undertiden ses lysskyhed og tåreflod. Almentilstanden kan være påvirket.

Smitte: Meget smitsom. Man skal være meget omhyggelig ved oprensning af øjet for ikke at sprede infektionen fra det ene øje til det andet. Grundig håndhygiejne udføres før og efter behandling af øjnene i form af håndvask og/eller hånddesinfektion.

Behandling: Svær øjenbetændelse kræver lægebehandling. Ofte i form af øjendråber/ -salve. Det er vigtigt, at behandlingen overholdes, idet øjenbetændelse ellers bryder ud igen.

Klar til institution: Den behandlende læge tager stilling til, hvornår dit barn igen kan møde i institution. Vejledende må barnet dog ikke komme i institutionen, hvis der er stærkt pusflod, tydelig lysskyhed, påvirket almentilstand.

Ofte kan barnet starte efter 2 døgns behandling, men behandlingen skal fortsætte i længere tid.

All rights reserved Vi Faedre.dk